zaterdag 31 maart 2012

SCHEPPINGSVERHAAL

"Eerst was er alles en niets tegelijk Dit alles was kosmische energie in rust en evenwicht. Niets was niet een leegte maar de niet gemanifesteerde staat zonder ruimte of tijd"..... 
Genesis (van XX naar XY) 

Heel heel lang geleden dacht de energie "Ik verveel me". En zo kwam het dat ze daar opeens was. De eerste mens. Een vrouw. Ja een vrouw. Nee geen man. Mannen ga uw ribben maar eens tellen. En de energie zag dat het goed was. Er heerste rust en vrede in het paradijs. De energie maakte slechts een klein foutje. Hij had de vrouw ontworpen als een zelfstandig evoluerend wezen. En beetje bij beetje veranderde de vrouw. Waar ze eerst als vanuit het niets kinderen baarde, allemaal meisjes, verschenen er nu andere wezens uit haar schoot. Het meest opvallende verschil was dat het meest vrouwelijke aan haar kinderen zich transformeerde in een aanhangsel. Een paar jaar ging voorbij en nog steeds wisten ze maar niet wat dat nu was. 
Tot er een duistere tijd aanbrak. Er werden geen kinderen meer geboren. De vrouwen werden nukkig en verveelden zich. Toen ging er plots een gerucht door het paradijs. Dat ging over die rare wezens met dat ding dat daar niet hoorde. Daar scheen je heel leuke dingen mee te kunnen doen. Spoedig was iedereen op de hoogte. En iedereen ging het doen. Niet veel later werden er ineens weer kindertjes geboren. Zonder en met. Met en zonder. 
Men begon zich te realiseren wat er gebeurde. Om de diversiteit van de soort in stand te kunnen houden had de natuur heel langzaam iets in de vrouw veranderd. Haar lichaam had een deel van de bevruchting afgestaan aan die rare wezens met dat ding. En dat ding was speciaal ontworpen, om met genot, dat stukje van de voortplanting terug te brengen waardoor er weer kindertjes kwamen. 

Die bewustwording bracht een denken en kennis voort die voorheen afwezig was. Men begon te begrijpen dat handelen gevolgen had en dat niets om niets gebeurde. Maar hiermee verdween ook stukje bij beetje het paradijs. De onschuld verdween. 
De grootste verandering was wel het ontstaan van wrevel en jaloezie. Allemaal het indirecte gevolg van die wezens met dat ding. Die werden sterker en groter. Namen de macht in handen waar voorheen het begrip macht niet eens bestond. En ze zagen de vrouw als hun eigendom en bezit. Vochten er zelfs om. Broeder sloeg broeder de hersens in om die ene vrouw te kunnen bezitten. En nog een, en nog een, en nog een.Dat was het einde. Het paradijs hield op te bestaan. 

En de 'energie'?.... Ja die was boos. Snapte er helemaal niets van. Want zo was het niet bedoeld. Die verschillen waren toch een elkaar completerend geheel!!!!!!. Dus waarom werkte het niet. En dreven ze elkaar tot wanhoop. Hij had er zo de pest in dat hij maar met vakantie ging. En niemand heeft tot op de dag van vandaag nog iets van hem gehoord. 

Ja, Hij ging vreemde namen krijgen. De mens begon hem te herscheppen naar eigen beeld. God, Allah of wat dan ook. Hele boeken en studies vol. En ook hier waren het mannen die ervoor zorgden dat de energie werd misbruikt voor hun eigen gewin. Net zoals met de vrouw. Ze verzonnen zelfs een nieuw scheppingsverhaal. Een waarbij de vrouw de schuld kreeg voor het vergaan van het paradijs. Een waarbij niet de vrouw maar de man de eerste mens werd gemaakt. En dat verhaal van die slang en die appel. Geloof het niet. Ja er was wel een slangetje bij betrokken en twee kleine appeltjes. Maar dan heel anders. Helaas wel met hetzelfde gevolg. 

Oh ja, Geloof dit verhaal ook niet. Want het is geschreven door iemand met zo'n dingetje, een man. 

Wordt vervolgd ( ja ja, mannen en beloftes)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten