zondag 21 juli 2013

samen

uiteindelijk ben je alleen met jezelf
hoeveel je ook van een ander kunt houden
want ook dat houden van
is een houden van jezelf
nee alleen kan ik niet
maar ook met jou
kan ik niet
als ik niet van mijzelf kan houden
maar
laat me niet alleen
want
als ik van jou niet houden kan
hoe moet ik dan
houden van mijzelf
liefde
is samen
eenzaam kunnen zijn

©pieter

7 opmerkingen:

  1. Liefde is ook samen delen en ook samen tot een oplossing komen of het samenzijn gesplitst kan worden door het 1 of ander met elkaar te vermengen. Zodat liefde weer een eenheid wordt

    Tine de jong

    BeantwoordenVerwijderen
  2. liefde is altijd een eenheid en een 1 heid TINE.. maar wat je schrijft is ook wat ik voel.. want als ik niet alleen kan zijn met mijzelf, niet houden kan van mij zelf.. hoe kan ik dan met een ander zijn?, hoe kan ik dan van een ander houden?.. welke l;iefde kan ik geven als ik niet van mij kan houden?..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is een goed punt wat je aankaart. Het is ook eens goed jezelf eens in een spiegel te bekijken en gewoon zeggen: je mag er zijn want dat mag je. Elk mens is uniek en heeft schoonheidsfouten zoals jezelf niet aardig vinden. Tracht dan eens je minpunten op te schrijven en dan je goede kanten. Weet zeker dat je veel goede kanten bezit, want dat lees ik in je woorden die jij deelt. Dus jij deelt en dat is ook een vorm van liefde en die moet je verder uit gaan breiden. En door het op te schrijven leer jij ook meer van jouzelf. kom mijn gedichten eens lezen op www.leesgedichten.nl. Wellicht krijg je daar ook je antwoord.Dar heb ik diverse gedichten staan in div.genre`s Vele zeggen dat ik met een boodschap schrijft.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik ga eens zoeken op leesgedichten.nl Tine

    BeantwoordenVerwijderen